maaaalliinjohansson

18e februari

Kategori: Allmänt

Både igår och idag har jag suckat åt mammarollen. Den är inte så graciös och underbar alltid som man vill att den ska vara! Igår tillexempel så skulle jag på mina kollegor Fredrik och Lovisas lilla grabb Olivers dop. Höll en trött Emilia vaken för att sen kunna köra bil i 2h innan vi skulle på dopet så hon skulle sova länge och bra! En utvilad tjej är en fördel på ett dop, speciellt om man har en liten tjej som absolut inte är ett större fan av stora folksamlingar och nya miljöer. Så körde bil gjorde jag och sov gjorde hon - i 20 minuter... vilket alltså resulterade i en bitter tjej av dess like under själva dopet, och även under fikat. Av drygt 3h där var hon glad 30 min. Men åh andra sidan var hon då jätteglad i dom 30 minuterna utspritt på 5 minuter i kyrkan och 25 där fikat var. 
Sen idag då! 
Det började smått med att hon kasta ut en blomkruka så jord överallt blev resultatet. Med överallt menar jag verkligen överallt, i hennes mun, innanför min bh, under mattan, golvet, soffan ja u name it! När man precis återhämtat sig från den saneringen började nästa. Jag sitter i soffan mednas Emilia står och dansar till tvn. Ser hur hon stoppar ner handen i blöjan. Sen gick allt i en rasande fart när jag inser att nummer tvp förekommit i blöjan. Hon snabb som attan gjorde en klackvändning och attackerade vardagsrumsbordet med sina tyvär inte jordiga utan bajsiga händer. Sen måste man ju faktiskt smaka vad det är mab har på händerna så bajs i hela ansiktet var oxå en mysig detalj. 
Den saneringen var inte alls lika trevlig som den första måste jag påstå. Det är just sånna här incidenter man känner att man bara vill checka ut som mamma! 
I övrigt under dagen har hon varit så himla go och glad, inne som ute och sånna gånger vill man absolut inte säga upp sig och dom överväger ju absolut dom jobbiga stunderna. 
Idag började början på det nya livet, varanannvecka! Väldigt mycket blandade känslor men det kommer nog gå finfint. Jag tänkte äta en apelsin nu sen gå och sova. 


Kommentera inlägget här: