maaaalliinjohansson

Torsdag 30/3

Kategori: Allmänt

Slut som en artist är jag.
Så dåligt som jag sovit natten till idag var väldigt längesen, lagomt typiskt när jag skulle upp tidigt. Berodde inte på Emilia, hon sov lika bra som vanligt. Iallafall så kom pappa hit strax efter 7 med frukost och massor med elgrejer&verktyg. Vi ägnade någon timme till planering av elen. Strax före 9 kom Sara&Lotti för att hämta Emilia. Man får ju betydligt mer gjort utan bebis och sen skulle vi leva om endel. När dom farit for jag & pappa på bejier och köpte gipsskivor. Blev inte gipset vi hade tänkt men blir nog bra ändå. Sen har dagen bestått av att rycka ut resterande x antal spikar från träväggen så den är helt klar för betsning, stoppat upp gipsskivor, planerat,städat, plockat undan, dragit fram, burit skivor, rivit tapet, hammrat, löst kommande problem, funderat, mätit, möblerat osv osv. Listan kan göras lång och tiden har dragit iväg fort. När mörkret började komma och linjer blev snea för att vi båda var så trött i kropp och knopp bestämde vi oss för att avsluta. Det äe bara några skarvar kvar av gipset att sätta upp sen är iaf det klart! Sen återstår:
Spackla
Slipa
Spackla
Slipa
Måla
Torka,måla
Fixa el& uttag
Betsa
Lägga golv
Måla lister
Lägga lister & foder
Städa
Möblera seeeeeen är det klart! Jag som bara skulle måla runt fönstrerna.. 
Lång väg kvar men jag tänker stressa lagomt, så värt det när det är färdigt! Så idag har det varit en heldag med min kära pappa, massor har jag lärt mig och kul har det varit. 
 
Dom var förresten barnvakt i drygt 11 timmar! Aldrig varit utan min plutt så länge!! 
Men hon hade fått bada, vara på tuppervare party osv! En gång fick jag fara dit för en otröstlig liten bebis men annars verkar det ha gått bra! Så tacksam 💕  
Nu är jag tröttare än tröttast så nu ska jag sova, nya tag imorgon! 
 
 
 
 

Onsdag 29/3

Kategori: Allmänt

Direkt jag stigit upp så gjorde jag mig och E färdiga sen for vi till min gamla arbetskollega Carro som jag jobbade med på western farm för flera år sedan. Sara, Felix och Charlotte var också där. Carro fick barn ganska exakt en månad efter mig så det är ju kul! 
Var bara där drygt en timme sen for jag hem så kom David hit på sin lunch. När vi ätit åde så drack vi kaffe på altanen i solen. Efter att han farit och tös fortfarande sov i bilstolen så tänkte jag att det var lika bra att fara iväg, hemma hade jag ändå inte så mycket att göra, så jag for till Peder&Theresa. Deras lillgrabb Martin, som är 3 dagar yngre än Emilia har växt ifrån henne ganska stort. Det var väldigt trevligt var där i flera timmar. När jag var hemma så gick jag ut och gick. På kvällen kom mamma och pappa på kaffe, med sig hade dom en super inflyttningspresent lite sent. Fick hur mycket verktyg som helst och en väska att förvara dom i. Aldrig i mitt snart 22åriga liv trodde jag att jag skulle bli så glad över verktyg. Verktyg är något man verkligen behöver, speciellt när man bor i hus. Verktyg är även en tråkig sak att lägga pengar på.. så är fruktansvärt tacksam över det! Mina goa föräldrar 😙 
Mamma for vidare efrer kaffet och pappa stannade en srund till och lärde mig massa olika knep och tips. Pappas knep är sånna knep som sätter sig och man har stor använding för dom många gånger i livet. Sånna knep som jag kommer lära ut Emilia när hon blir äldre. Det stämmer verkligen det man säger om föräldrar " det mamma inte kan hitta - det är borta! Och det pappa inte kan laga - det är trasigt!" 
Emilia sov från promenade vid 5 till klockan 8 ute, sen var hon vaken drygt en timme sen läggdags för natten.
Ja roade mig med att rycka ut spikar från träväggen som jag ska behålla, fick ut ett hubdratal med spikar, minst lika många kvar. Men med mina nya verkthg och pappas knep var det verkligen plättlätt! Med hammare endast var det typ omöjligt. Synd bara att jag inte kunde göra som jag gjorde när Emilia sov ute, det lever om alldelens för mycket, vill ju inte väcka tös i onödan. Men imorgon skulle moster Sara vara med henne en stund, då kan man leva om rejält haha! 
Nä nu måste ja sova, imorgon är det fullt upp. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tisdag 28/3

Kategori: Allmänt

Igår var en sån där dag där jag knappt ville stiga upp, låg i sängen till efter 12. Vädret var för dåligt för att plumsa med vagnen på en prommis så inget sånt, sen när ångestrummet är som det är oxå. Men kunde ju inte ligga i sängen hela dagen så masade mig upp och kort efter det kom mina utemöbler som jag beställt. Tog pinsamt många timmar att skriva ihop dom men nu är det gjort haha. 
Pappa och David kom hit på middagspaus i snöröjningen och annars hände det inte mycket mer under den dagen. 
 
Idag kan jag väl inte påstå att dagen har varit så mycket mer givande, tänkte ge mig ut på en prommis när jag vaknat. Blåste så fruktansvärt mycket så blev bara preggorundan. Bättre lite än ingenting iaf. Pappa kom hit en stund på ett glas saft och tog bort några skopor med snö.
Sen så har jag städat lite i sovrummet & toan. 
Lilla tös har varit så underbar idag, inte behövt studsa på bollen eller vaggat henne i famnen en ända gång idag för att hon ska sova. Hon har självsomnat varje gång, kommer inte ihpg sist det hänt flera gånger irad. Tror verkligen ersättning gör susen, en mätt bebis är en mycket trevligare bebis. 
David och Isak kom hit på kvällen, dom åt och drack kaffe. Emilia fick bada och efter det for isak, jag for iväg på affären en sväng medans david var med E. När jag kom hem var hon nattad i vaggan, så hon sover gott för natten. En stolt David var det när jag kom in genom dörren som lagt henne för natten för första gången. Nu är måndadens tråkigaste gjort - betalat räkningar, alltid lika trist 😒