maaaalliinjohansson

30e september

Kategori: Allmänt

Trots att jag fick sammanhängande sömn på nästan 3.5h så var jag suuuupetrött imorse när vi skulle stiga upp. Verkligen zombie och fick kämpa för att hålla ögonen öppna. Blev lite bättee efter ett tag som tur var! Orkade dock inte ta någon promenad idag, det halvbestämde jag redan igår så. Kokade älgkött 3h på morgonen inför middagen. 

Strax efter elva nångång for jag till Sara för att gratta Tim som fyllt år. Åt smörgåstårta och fika. När jag for därifrån svängde jag förbi affären för lite grejer till middagen.
Förberedde den och gjorde en efterrätt av lite äpplen från mitt äppelträd. Någon form av äppelcheescake blev det!
Emmi hoppade över sista vilan, var alldelens för roligt att vara vaken så förväntade mig ett extremr helvete på kvällen. 
Peder, Theresa, Melker och Martin kom hit och åt middag. Hasselbackspotatis med älgköttgryta, sen efterrätt. Allt blev supergott! 
En liten stund efter dom farit kom Amanda hit. 
Emmi var inte lika hemsk som jag hade förväntat mig att hon skulle vara. Sen var hon väldigt lättsövd, sovit hela tiden medans Amanda var här även fast vi suttit och surrat i normal ljudnivå. Vaknade för tutten precis innan hon skulle fara, så hoppas på en liten bättre natt. Har ju sakta men säkert börjat bli lite bättre nätter, har ju fått liiiite mer sammanhängande sömn iaf. Nu är jag då så trött så ögonen snart trillar igen så ska krypa ner i sängen! 


29e september

Kategori: Allmänt

Imorse kände jag mig nästan pigg och utvilad när Emmi vakna kvart i sju. Om det berodde på att jag ställt in mig på att vi skulle vakna klockan 6 eller att jag fick sova 2.5 (!!) Timmar sammanhängande vet jag inte. 

Hur som helst så gjorde jag iordning oss sen tog  i en promenad runt träsket igen. Jobbigt men skönt när det var gjort!
Sen har vi byggt med klossar, haft sångstund och käkat frukost/lunch. 
Vid 12 kom Sara hit så jag for och simmade 42 längder. Tycker det är väldigt kul och går nästan och längtar till nästa gång! Däremot retar jag mig på folk som är i motionssim delen och inte följer dom oskrivna reglerna, verkligen irriterande.
Skjutsade hem Sara, sen såg jag lite serier innan Emmis sita vila, råkade även slumra till jag med. Väldigt skönt!
Sen blev vi bjuden på middag hos mamma och pappa, Eller snarare bjöd in mig på middag där. 
Mycket gott! For en sväng på dollar medans Emmi var kvar. När jag var tillbaka fick hon bada. Trodde hon ville bajsa så satte henne på pottan för första gången. Inge bajs kom men kiss!
Sen gick vi hem, stoppade ner ungen på golvet såg att hon började leka med min nästan fulla vattenflaska men tänkte inte kan ju hooon öppna korken medans jag diskade nappflaskor. 
Det blev tyst liite för länge, och jo den hade hon fått upp och hällt ut över hela golvet och satt å plaska väldigt nöjd. 
Ungefär samma som häromdagen när jag lät hon äta en klämmis i soffan, för inte skulle ju hon spilla 🙄 roliga tankar haha, hon spillde något annat borde jag inte tänkt. 
Iaf så har hon somnay för en stund sen så nu blir det serier. 


28e september

Kategori: Allmänt

Mönstret fortsätter och vi fortsätter med uppvak en gång i timmen men även att vakna en halvtimme tidigare för varje dag. Så idag var det vid halv sju, borde ju bli klockan 6 imorgon då haha. 

Slog på tvn så blundade jag en stund till medans hon satt och lekte med diddi och kollade tv, skäms inte ens. 
Vid halv nio kom Peder och Martin hit så gick vi runt träsket som är dryga milen. Var fett jobbigt men bra att jag blev utsläpad haha. 
Han stannade på en kopp kaffe, Emilias ena gammelmorfar Åke kom oxå förbi och drack kaffe. Han lämnade även stickade tjocksockar åt Emmi som Davids dagmamma han hade när han var liten gjort. Aldrig träffat människan men behövligt, gulligt och omtänksamt. 
När alla farit somnade Emilia i min famn, det sker typ aldeig numer, så låg bara och höll om plutten en timme var så himla mysigt. 
Efter hon vaknat hade vi sångstund och lekstund, att få sitt barn att gapskratta är en oslagbar känsla. Hon skrattade så himla mycket när vi busade 😍 
Sen lagade jag mat, kebabtacos blev det idag. 
David kom när han slutat så åt vi sen sövde han Emilia som fick vila en liten extra stund för hon var så himla trött. 
Sen for han så gick jag Emmi och Orre till mamma och pappa när hon vaknat ( blivit väckt..). Mamma hade tupperware party idag, på partyt gjordes munkar och risotto som blev väldigt bra.
Emmi var supertrött hela partyt men ändå gått så bra som det kan gå trots tröttis. 
Även fast hon var så trött så var sövningen ganska bråkig.
Måste väl strax gå och sova då vi kör tidigare mornar varje dag 🙄