maaaalliinjohansson

19e februari

Kategori: Allmänt

Tog en sovmorgon till 9 idag, var väldigt skönt! Imorgon börjar det riktiga allvaret, tillbaka i lastbilen igen och är taggad och nervös! Donat på lite här hemma sen tog jag en promenad i finvädret, avslutade med en kopp kaffe på bron ute i solen. Älskar årstiden vi är påväg mot! 
Vid 2 hämtade jag upp lillgumman på dagge. Verken i fredags eller idag ville hon följa med hem. Sprang och gav mig en kram sen återgick hon till att leka. En ny kompis hade hon även fått på dagis idag! Stannade ute ett tag när vi kom hem, hon traskade upp och ner för infarten, runt bilen och till garaget superglad. Sen har vi dansat i mängder innan fruktstund och sen kom David å hämtade Emilia när han sluta. Jag for på apoteket sen till David å käka middag och pussa lite extra på Emmi. Det här är ju första pappa veckan men jag kommer hämta henne på dagis alla dagar denna vecka förutom torsdag så hon får lite kortare dagar! Skönt att inte behöva längta ihjäl mig efter pluttisen oxå. 
Har startat en tvätt och packat jobbväskan inför imorgon så ska se lite greys sen hänga tvätt och sova!


18e februari

Kategori: Allmänt

Både igår och idag har jag suckat åt mammarollen. Den är inte så graciös och underbar alltid som man vill att den ska vara! Igår tillexempel så skulle jag på mina kollegor Fredrik och Lovisas lilla grabb Olivers dop. Höll en trött Emilia vaken för att sen kunna köra bil i 2h innan vi skulle på dopet så hon skulle sova länge och bra! En utvilad tjej är en fördel på ett dop, speciellt om man har en liten tjej som absolut inte är ett större fan av stora folksamlingar och nya miljöer. Så körde bil gjorde jag och sov gjorde hon - i 20 minuter... vilket alltså resulterade i en bitter tjej av dess like under själva dopet, och även under fikat. Av drygt 3h där var hon glad 30 min. Men åh andra sidan var hon då jätteglad i dom 30 minuterna utspritt på 5 minuter i kyrkan och 25 där fikat var. 
Sen idag då! 
Det började smått med att hon kasta ut en blomkruka så jord överallt blev resultatet. Med överallt menar jag verkligen överallt, i hennes mun, innanför min bh, under mattan, golvet, soffan ja u name it! När man precis återhämtat sig från den saneringen började nästa. Jag sitter i soffan mednas Emilia står och dansar till tvn. Ser hur hon stoppar ner handen i blöjan. Sen gick allt i en rasande fart när jag inser att nummer tvp förekommit i blöjan. Hon snabb som attan gjorde en klackvändning och attackerade vardagsrumsbordet med sina tyvär inte jordiga utan bajsiga händer. Sen måste man ju faktiskt smaka vad det är mab har på händerna så bajs i hela ansiktet var oxå en mysig detalj. 
Den saneringen var inte alls lika trevlig som den första måste jag påstå. Det är just sånna här incidenter man känner att man bara vill checka ut som mamma! 
I övrigt under dagen har hon varit så himla go och glad, inne som ute och sånna gånger vill man absolut inte säga upp sig och dom överväger ju absolut dom jobbiga stunderna. 
Idag började början på det nya livet, varanannvecka! Väldigt mycket blandade känslor men det kommer nog gå finfint. Jag tänkte äta en apelsin nu sen gå och sova. 


15e februari

Kategori: Allmänt

06:00 vaknade vi som ett brev på posten numer för damen. Lika bra natt igen! Sen samma sak innan dagis, frukost och bus sen dagge 08:30. Några timmars jobb för min del sen hämta fröken. Idag hade hon fått åka pulka istället för vagn när dom var ute och lekte så hon hade varit väldigt nöjd, sovit bra och ätit bra åh varit på bra humör hela dagen. Otroligt skönt att hon trivs på dagge och tycker det är kul å verkar trivas med pedagogerna. 
Sara och Felix kom hit typ direkt jag kom hem. Kusinerna hade så roligt med varandra! Felix ville verkligen inte fara härifrån sen. 
David kom när han slutat jobbet, käkade middag sen har vi busat med Emmi tills ögonen blev för tunga där vid 18tiden. 
Morötter dipp och greys nu innan läggdags. 

Alltså all snö rasade från taket idag, nu ser jag knappt ut även fast jag har högre fönster än standard😂