maaaalliinjohansson

31 juli

Kategori: Allmänt

En aning bråkig natt men absolut inte extremt. Blev ju som sagt tidig uppstigning idag så mamma ringde och väckte mig kl 7 så fick jag ringa och väcka David så han kunde komma hit och vara med E medans jag for till vetrinären och lämnade katten för kastrering,bättre sent än aldrig. Sen när jag var tillbaka så sov E fortfarande så vi käka frukost ute på altan och sen kaffe. 
Precis när hon vaknat kom Sara och skulle klippa gräset, men hon fick chilla en stund så jag fick klippa det!
Har klippt min gård många gånger, men der var flera år innan det var min gård! Så en gång måste jag ju iaf klippa min egen gård 🤣 
Sen så for David iväg och då passade jag och E på att fara till Biltema och köpa en hundbädd. Sen tillbaka i boden så hämtade vi upp katten som hade vaknat. 
Anledningen till varför jag köpte en hundbädd är för att som jag tidigare nämnt så vaknar E ofta i spjälsängen för att hon slår huvudet i kanten. Jag sover asdåligt när jag har henne i min säng, så en lösning (förhoppningsvis) på problemet var att köpa en stor hundbädd och göra det till hennes säng. Hoppas verkligen det blir bättre! Sen fördelen med just hundbädd och inte bara en madrass är ju kanten så hon inte rullar över lika lätt, och skulle det ske ändå blir det ju inget högt fall. 
Så jag bäddade den och kastade ut spjälsängen från sovrummet då den ändå bara samlar damm. 
Sen kom David tillbaka, medans hon tog en nästan två timmars vila så drack vi kaffe ute, med oskar i linan som vi brukar. 
Men sen plötsligt så var han inte kvar i linan, trots att den var hel och allt... så ända logiska förklaringen är att karbinhaken hakat i bron å släppt lös han. Så då var det bara söka han.. 
David for med bilen, jag gick vid kvarteret, försökte kontakta polisen men det var typ omöjligt. Men sen tillslut drygt 2h senare så la någon ut att han var hittat i en köp&sälj grupp på facebook.
Alltså internet är så fantastiskt och speciellt i sånna lägen!!! 
Han var då så nöjd när jag hämtade honom 😒 
Vid 6 iag for David, jag vek tvätt och plockade lite här sen eb dusch sen gick vi över till mamma och pappa för att försöka roa en trött tös. 
Det är så skönt att verkligen vara stenhård på att hon inte får sova längre än 18, för nu har hon en väldigt tydlig rutin på att sova 21. Innan vi begränsade kvällsvilan kunde hon ju somna 00-02 och det håller ju inte. Även om hon är ett minimonster på nästan 9kg sista 1-1.5h på kvällen så är det SÅÅ värt det! 
 
Gick från m&p strax innan 9 sen sov hon 21:01 och sövningen tog 3min. Nu blir det sovdags för min del oxå, tidig morgon imorgon med. 
 
 

30 juli

Kategori: Allmänt

Var ingen trevlig natt inatt, men trollet ha blivit lite förkyld så berodde nog på det. Iallafall på morgon när vi precis stigit upp kom David hit. Har varit en hemmadag idag hela dagen, suttit ute flera h på altanen och tömt några pannor kaffe. Tyvärr är ju min altan alltid i skugga så man får ju inge färg av det. Sen blev det tacopaj till middag som även den intogs på altanen. 
Senarr under kvällen åt vi banan,jordgubbar och grädde till efterrätt. 
Lit serie tittande och mest lugna puckar. Gjorde ett ryck och städade skafferiet och toan annars väldigt lugnt. 
Emilia har varit så himla trött så sista timmen har vi verkligen fått vara clowner för att underhålla henne.  Till tio i nio lyckades vi med att underhålla henne. Så just nu är David inne med henne i sovrummet, varit tyst ett tag så måste kanske se så att inte han somnat haha. 
Ikväll ska jag försöka gå ocy lägga mig tidigt då det är tidig uppstigning imorgon. 
 
 

29e juli

Kategori: Allmänt

Ingenting att säga om denna natt, även den var helt okej men var dödstrött när jag vakna. Steg upp ut med hunden lagade mat sen vilade jag och E 1.5h sen kom David. Passade på att fara en sväng med Orre och sen stödhandla lite. 
Kom hem till en nybadad trött tös, David sövde henne sen stanna han ett tag innan han for vidare. Gjorde mig färdig och diskade medans jag vänta på att E skulle vakna. När hon vaknat for vi till bredåker där Timmy&Amme var hundvakt. Dom har inhägnad gård så Orre var nöjd som fick busa i några timmar med 4 hundar. Dom bjöd på middag och det var mycket smaskens, sen jordgubbar till efterrätt. Har fortfarande matkoma haha.. 
Trugade Emmi till typ halv nio sen for vi hem. 
Hemvägen var inte den lättaste eftersom jag var tvungen hålla tröttisen vaken. Fick kämpa hela vägen men det funka. Sprang i gåstolen 3 min hemma sen däcka hon direkt jag la henne. 
Nu blir det seriehäng och smälta maten!